У Львові вшанували пам’ять борців за Незалежність України

У межах церемонії у Львові поклали квіти та лампадки до могил воїнів на Марсовому полі, а також на полях почесних поховань №67 та №76 Личаківського кладовища, де спочивають Герої Небесної Сотні, воїни Української повстанської армії, захисники, які загинули під час повномасштабної російсько-української війни.  Участь у заходах взяв народний депутат України, голова «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк та «батьківщинівці» міста.

 

Під час загальнонаціональної хвилини мовчання, разом із предстоятелем Православної церкви України Митрополитом Епіфанієм, духовенством і жителями Львівщини згадали про всіх оборонців, які віддали життя в ході повномасштабної війни, ООС, АТО, Революції Гідності, а також воїнів різних епох, які найдорожчою ціною виборювали Незалежність нашої Держави.

Також присутні на церемонії взяли участь у спільній панахиді, яку очолив митрополит Епіфаній.

«Відважні, сильні, нескорені та мужні! Такими словами можна описати усіх захисників, які боролися за самостійність та цілісність України впродовж сотень років. І продовжують це робити і нині… Українська державність здобувалася жертовністю, ціною мільйонів життів, невтомною працею і вірою в те, що основної мети вдасться досягнути», – зазначив  політик Михайло Цимбалюк.

Нардеп зазначив, що «нині, в свято Покрови Пресвятої Богородиці, в День Захисників та Захисниць України, згадуємо ту багатотисячну армію Героїв України, які в різні роки історії загинули заради мрії – своя та незалежна країна. І зараз вони тримають небо над нами, оберігаючи наш спокій».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова