«Батьківщинівці» Волині вимагають припинити кримінальне переслідування бійців 51-ї бригади ЗСУ

Депутати фракції «Батьківщина» в Луцькій районній раді, що на Волині, підтримали звернення до Президента України та Генерального прокурора стосовно зняття обвинувачення в дезертирстві з бійців 51-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Про це інформує прес-служба Волинського обласного партійного осередку.

У Володимир-Волинському міському суді з 29 травня 2015 року триває слухання справи за підозрою 21 бійця 51-ї ОМБР в ухилянні від військової служби.

«Ми не погоджуємося з таким трактуванням дій воїнів. Досудове розслідування швидше нагадує показовий виступ військової прокуратури для залякування бійців», – сказав депутат Луцької райради з фракції «Батьківщина» Віталій Пудлік.

За його словами, усі бійці були призвані під час першої хвилі часткової мобілізації й відправлені на Схід України. Військовослужбовців кинули без бойової підготовки й належної амуніції на боротьбу з добре озброєним і підступним ворогом.

«Лише крайня необхідність – відсутність обіцяної допомоги, резервів, чітких та рішучих наказів командування, загроза повної ліквідації підрозділу терористами – після 10 днів щоденних обстрілів з реактивних систем залпового вогню «Град», які знищили практично всю техніку, змусили бійців відступити без наказу з утримуваного ними терикону», – розповів «батьківщинівець» Віталій Пудлік.

Депутати Луцької райради засуджують позицію військової прокуратури, яка схилила частину бійців цього підрозділу до підписання документів про визнання вини й висуває необґрунтовані підозри решті військовослужбовців.

Народні обранці просять Президента України забезпечити відкритість і прозорість судового розгляду цієї справи, а також докласти зусиль для припинення кримінального переслідування бійців 51-ї бригади. Від Генерального прокурора депутати Луцької райради вимагають здійснити перевірку законності відкриття кримінального провадження та розглянути можливість закриття справи через безпідставність пред’явленої підозри.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова