«Штучну нирку» та хірургічний VAC-апарат військовому госпіталю Чернігова передали волонтери та очільник «Батьківщини» Києва Валерій Дубіль

Критична медицина допомагає лікарям рятувати життя українців! Ми з командою волонтерів й однодумців робимо все від нас залежне, аби оперативно закрити потреби лікарень та шпиталів. Особливо це стосується військових госпіталів. Тому сьогодні ми з волонтерами доставили дороговартісне обладнання: «штучну нирку» та хірургічний VAC-апарат для Чернігівського військового госпіталю.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань здоровʼя нації, народний депутат, очільник «Батьківщини Києва Валерій Дубіль.

«Ми з командою давно підтримуємо лікарні в містах та прифронтових регіонах, де ситуація складна та потребує особливої уваги. Ми з волонтерами забезпечуємо їх не лише передовим медичним обладнанням, а й медичними витратними матеріалами та вітамінними комплексами. Сучасна «штучна нирка» Prismaflex допоможе спасти життя наших мужніх воїнів. Швидке відновлення здоровʼя захисників та захисниць — наш пріоритет», — наголосив Валерій Дубіль.

За його словами, хірургічні VAC-апарати одні з найбільш затребуваних в період війни.

«Військові з вогнепальними пораненнями проходять лікування за допомогою вакуумного апарату. Відомо, що вогнепальні поранення — «брудні». Ефективність апарату полягає в тому, що він працює шляхом тиску та поглинає з рани всю небезпечну флору», — пояснив він.

Він додав, що з цим апаратом більше шансів врятувати кінцівки. VAC-апарат сприяє «закриттю» ран до 5 днів, коли без нього на «закриття» рани йде до 2х місяців.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова