Черкаські «батьківщинівці» подали звернення про забезпечення військовослужбовців якісним харчуванням 

Фракція «Батьківщина» у Черкаській обласній раді під час сесійного засідання, яке відбулося 20 вересня 2024 року, внесла на розгляд депутатів звернення до Кабінету Міністрів України щодо створення гідних умов для військовослужбовців, які перебувають у лікарнях під час лікування та реабілітації.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної партійної організації.

У звернені йшла мова про реалізацію у найкоротші терміни прийнятої Кабінетом Міністрів України Постанови №955, що дасть можливість пораненим українським воїнам, які перебувають у лікарнях під час лікування та реабілітації, харчуватися за стандартами НАТО.

Це стало можливим завдяки зусиллям і роботі очолюваної Юлією Тимошенко ТСК щодо лікування та реабілітації військових.

«Завдяки цій Постанові лікарні отримають можливість суттєво покращити якість харчування наших захисників і захисниць. Тому необхідно пришвидшити виконання цього документа. Натомість Постанова, яку прийнято 13 серпня 2024 року, досі не втілюється у реальне життя», – зауважив у виступі голова фракції «Батьківщина» Семен Радченко.

Тож «батьківщинівці» переконані, що Кабінету Міністрів України необхідно негайно зобов’язати «замовників», яким підпорядковані військові формування, ініціювати укладання договорів із медичними закладами щодо забезпечення українських Героїв якісним і гідним харчуванням під час лікування та реабілітації.

За звернення «Батьківщини» проголосували 32 присутні депутати. Та, на жаль, цих голосів не вистачило для прийняття цього важливого документа.

Не підтримали важливе для поранених військовослужбовців звернення лише представники фракції «Слуга народу», що негативно вплинуло на результати голосування.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова