«Батьківщині» вдалося суттєво поліпшити бюджет Києва, – Володимир Бондаренко

Голова фракції «Батьківщина» в Київраді Володимир Бондаренко розкритикував державний бюджет і назвав неправильним підхід до його формування.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської партійної організації.

«Ми маємо державний бюджет, який практично вихолостив усю систему соціального захисту людей, який порушує права лікарів, учителів та інших соціально незахищених груп, який створює умови для погіршення життя в країні, зокрема малого бізнесу», – заявив політик на прес-конференції в УНІАН.

IMG_5288

Володимир Бондаренко звернув увагу на те, що вперше за всю історію Київ не отримав з державного бюджету жодної копійки на виконання столичних функцій. За словами «батьківщинівця», нині склалася найгірша ситуація з розподілом податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що є одним із найбільших джерел надходжень до бюджету. Києву залишають лише 40% ПДФО, а 60% скеровуватиметься до державного бюджету.

Лідер столичної «Батьківщини» пояснив, чому фракція проголосувала за прийняття Програми економічного та соціального розвитку столиці та бюджет Києва на 2016 рік: при їх формуванні були враховані всі пропозиції, озвучені депутатами від «Батьківщини» щодо фінансування статей, які стосуються покращення життєдіяльності міста.

Володимир Бондаренко зазначив, що саме за пропозиціями фракції ВО «Батьківщина» було збільшено дохідну частину бюджету на 650 млн. грн.

«Ми прийняли рішення, що треба профінансувати й забезпечити разом з монопольними структурами, а також за участю міських грошей, 100% всіх багатоквартирних житлових будинків міста Києва приладами обліку», – сказав він.

Також, за наполяганням «Батьківщини», удвічі збільшено фінансування програми капітального ремонту будинків – з 200 до 400 млн. грн.

«Те саме стосується ліфтів, які сьогодні перебувають у жахливому стані. Буде змінено систему їх обслуговування. І наша фракція домоглася, щоб у бюджет було закладено в чотири рази більшу суму на ліфтове господарство, ніж планувалося – 80 замість 20 млн. гривень», – повідомив Володимир Бондаренко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова