«Батьківщина» вимагає розслідувати сепаратистські дії секретаря Запорізької міськради

Члени фракції «Батьківщина» Запорізької міської ради звернулись до СБУ з вимогою дати оцінку заявам і публікаціям сепаратистського змісту, які зробив секретар міськради Руслан Пидорич у соцмережах.

Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласного партосередку ВО «Батьківщина».

25 грудня під час чергового пленарного засідання депутат-«батьківщинівець» Віталій Рябцев зажадав від нещодавно обраного секретаря представницького органу пояснень щодо його активності в соцмережах у розпал подій Революції Гідності. Тоді посадовець був депутатом міської ради від Партії регіонів й активно підтримував діяльність антиукраїнських рухів «Антимайдан», «Оплот» та інших, про що свідчать його записи на особистій сторінці «Вконтакте».

«Абсолютно зрозуміло, чому новий секретар міськради не бажає включення до порядку денного сесії питання про визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями. Два роки тому він відкрито підтримував сепаратизм. Сьогодні, зважаючи на політичні обставини, продовжує його підтримувати, але вже таємно», – заявив Віталій Рябцев.

Він висловив обурення, що більшість міськради не посоромилася висунути й підтримати Руслана Пидорича на посаду секретаря і додав, що сепаратистам не місце в керівництві самоврядного органу.

Оскільки Руслан Пидорич назвав висунуті звинувачення спланованою проти нього провокацією, представники «Батьківщини» офіційно звернулись до Служби безпеки України з вимогою провести розслідування й встановити авторство розміщених на сторінці секретаря міськради публікацій.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова