На Луганщині активісти «Батьківщини молодої» долучилися до встановлення рекорду України

Учні шкіл Старобільська та Старобільського району Луганської області запустили в небо 1980 повітряних кульок, які в небі утворили прапор України.

Акцію приурочили до Дня пам’яті загиблих у Другій світовій війні, водночас закликавши до припинення війни на території Луганської та Донецької областей. До запуску кульок долучилися активісти місцевої «Батьківщини молодої».

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Діти прикріпили до кожної кульки заздалегідь написані побажання й запустили їх у небо. Під час акції представники Національного реєстру рекордів України зафіксували рекорд у номінації «Наймасовіший одночасний запуск повітряних кульок із побажаннями». Раніше найбільше досягнення належало юним киянам, які торік у центрі столиці запустили 1300 повітряних кульок.

На площі також зачитали листи, які прийшли від дітлахів Хмельницького та Ковеля. В одному з них, зокрема, ішлося: «Привіт! Бажаю тобі, щоб «Гради» більше не стріляли, щоб мир запанував. І щоб ніхто більше не ображав нашу стомлену землю! Насправді не важливо, з якого ти міста, у нас одна країна – Україна!»

«Місцева влада в нашому регіоні багато років, на жаль, працювала проти української ідеї. Патріотичному вихованню приділялася вкрай незначна увага. Я переконаний, що паралельно із встановленням у державі демократичних інститутів потрібно підвищувати патріотичне виховання. Сьогоднішній рекорд на Луганщині – гарний захід, спрямований на укріплення національної самосвідомості школярів», – прокоментував подію перший заступник голови Старобільської РДА, член бюро Луганської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олександр Калінін.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова