Коростенський довгобуд стане повноцінним медичним корпусом, де зможуть реабілітувати сотні військових

8 – ми поверхова будівля, яка 35 років тому збудована в Коростені, отримала можливість стати повноцінним медичним корпусом. Колись в цій споруді планували оснастити хірургічне відділення. Але новітня Україна має надзвичайно нагальну потребу для реабілітації військових. Після завершення капітального ремонту, який вже розпочато, тут будуть комфортабельні умови для 400 пацієнтів. Говорить генеральний директор Коростенської центральної міської лікарні, керівник Коростенської районної партійної організації ВО «Батьківщина» Сергій Ковердун:

«Ця споруда десятки років деградувала, стала жертвою багатьох мародерів. Коли я прийшов на посаду керівника лікарні, я застав це приміщення оповите пустирем, яке викликало депресивні відчуття. Це і візуальний дискомфорт, і нагадування про те, що лікарня потребує розширення. Добудова цього приміщення викликала скептичні коментарі.  І мало хто вірив в результативний успіх. Але почалася війна, яка створила додаткові проблеми і унеможливила будівництво таких потужностей за державний кошт. Тому я почав шукати фінансові можливості у міжнародних партнерів. Для цього ми власним коштом зробили відповідну експертизу та проект. І вже з готовими документами пройшли багато владних кабінетів Житомира і Києва. І нам вдалося вийти на європейські гранти за допомогою голови Житомирської ОВА та всебічної підтримки міського голови Коростеня Володимира Москаленка.

І 2 місяці назад ми пройшли основні тернисті, часто штучні перепони. Але наполегливість і віра творять дива. Будівництво приміщення розпочато. За результатами тендеру, чернігівська компанія вже займається будівництвом і розпочала свою діяльність з даху, введено  в експлуатацію вантажний ліфт, вивозиться багато старого будівельного сміття. Далі буде заміна вікон і підведення комунікацій. А згодом – зовнішнє утеплення і облаштування  прилеглої території. Ми не маємо часу чекати, бо людям потрібне сучасне приміщення для отримання всього комплексу послуг вже найближчим часом»

 

В найближчому майбутньому Коростенська громада буде пишатися цілісним сучасним лікарняним комплексом, який стане візитівкою якісних рушійних змін та належною реформою охорони здоров’я на Житомирщині.

«Ми зараз маємо інтенсивно попрацювати, щоб забезпечити Коростенський район на десятиліття якісною медициною. Ми сьогодні повинні раціонально використовувати те, що вже є в громадах. І коли є таке приміщення, обов’язок сучасників довести його до логічного завершення, адже на нього вже витрачено великі кошти наших платників податків. І наші партнери бачать, що ми вміємо господарювати: європейські та американські гуманітарні фонди залюбки з нами співпрацюють, бо бачать результат. Наша кластерна лікарня з надкластерними повноваженнями – основна лікарня  на півночі Житомирщини. Війна принесла багато горя, але, разом з тим, ця війна дала додаткові шанси і можливості. Демократична спільнота світу гуртується і доказує, що сила не повинна керувати законом. Тому зараз, як ніколи, є можливість залучити благодійність, бізнес, меценатів всього світу для розвитку і підтримки України. Бо наші колеги, наші рідні і друзі зараз в окопах і їм важче за нас. Тому на робочому місці ми повинні робити все по-совісті і не гаяти ні хвилини», – наголошує генеральний директор Коростенської ЦМЛ Сергій Ковердун.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова