Василь Гладій: Урядовий проект Держбюджету-2016 повністю нівелює фінансову децентралізацію

Перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради «батьківщинівець» Василь Гладій на брифінгу, присвяченому формуванню обласного бюджету, назвав основні вади місцевих фінансових документів на 2016 рік.

Про це інформує прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

За словами політика, на місцеві громади покладаються повноваження, які не забезпечені фінансовими ресурсами. У проекті державного бюджету на 2016 рік також відсутні кошти на індексації заробітних плат.

«Ми маємо значні диспропорції в галузевих нормах харчування, лікування, обслуговування соціальних категорій працівників. Це тягне за собою великі розриви у видатках на одного учня, хворого, соціального працівника у різних районах і навіть у сусідніх населених пунктах», – сказав Василь Гладій.

На його думку, фінансові нормативи забезпеченості за галузями бюджетної сфери на рівні місцевого самоврядування не відповідають реальним потребам споживачів послуг.

«Я спілкувався з головами районних рад. Вони мені розповіли, що у проектах районних бюджетів рівень заробітної плати працівників бюджетних установ залишається на рівні минулого року, а з урахуванням особливостей індексації в окремих працівників вона може виявитися й нижчою», – повідомив «батьківщинівець» і додав, що навіть цієї мізерної заробітної плати бюджетникам вистачить на 8-9 місяців.

«Про яку децентралізацію і про який розвиток територій ідеться? Такі дії уряду є неадекватними», – обурився Василь Гладій.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова