«Батьківщина» в Київраді заблокувала трибуну, щоб врятувати Інститут мистецтва імені Михайла Бойчука

Голова фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко під час обговорення питання, пов’язаного з Інститутом декоративно-прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука, який наразі хочуть приєднати до Київського університету ім. Бориса Грінченка, від імені фракції виступив категорично проти знищення унікального вишу.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської партійної організації.

Оскільки після кількох виступів пролунала пропозиція припинити обговорення й поставити питання на голосування, фракція «Батьківщина» заблокувала трибуну Київради, внаслідок чого секретар оголосив перерву.

IMG_2625

«Інститут імені Михайла Бойчука є дійсно унікальним навчальним закладом. Дуже важливо, щоби ті люди, які там навчаються, набували тих професій, які нам цікаві як українцям. Таких вузів усього п’ять у країні», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він розповів про те, як ще за часів президентства Януковича почали знищувати унікальний український інститут.

«Туди направили керівництво, яке свідомо доводило до банкрутства інститут, знищувало його матеріальну базу. Потім активно підключився міністр освіти: створили спеціальну комісію, яка написала довідку, що не відповідає дійсності», – сказав Володимир Бондаренко.

Він заявив, що «Батьківщина» в Київраді й надалі боротиметься за Інститут декоративно-прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука й звернувся до колег-депутатів з пропозицією зберегти ВНЗ.

IMG_2601

«Інститут має залишитися єдиною структурною одиницею, яка повністю залежатиме сама від себе, а також від нас, якщо ми приймемо його в комунальну власність. Якщо цей вуз об’єднати з іншим, ми його втратимо», – підсумував голова фракції «Батьківщина» в Київраді й додав, що наразі на вулиці стоять 100 з лишнім студентів з вимогою зберегти ВНЗ.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова