Вадим Івченко: Новий закон про фермерські господарства не вплине на дрібних фермерів

Пенсіонерів та інших дрібних фермерів нововведення, передбачені новим законом про діяльність фермерських господарств, не стосуються.

 

Про це заявив в інтерв’ю UBR народний депутат від «Батьківщини», заступник голови парламентського Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко.

«Дрібні фермери, як і колись, залишаться «ОСГшниками» (особисте сільське господарство) і зможуть спокійно торгувати домашнім молоком і м’ясом на місцевих ринках», – сказав один з авторів законопроекту.

За словами народного депутата, за законом №1599 фермерське господарство зможе безпосередньо співпрацювати з переробниками продукції, а не вимушено користуватися послугами посередників-спекулянтів.

11039974_10153164225303875_1772457554_n

Івченко пояснив, що сімейної фірми – добровільна справа: «Фермер спокійно може вийти на ринок самостійно і працювати без посередника, який скуповує у приватних господарств товар і перепродає його м’ясо- і молокозаводам».

Як стверджує депутат, закон викликав неоднозначне трактування через спірне формулювання про те, які категорії фермерів повинні будуть реєструватися для здійснення фермерської діяльності. На даний момент в редакції закону ці неточності вже виправлені.

Нагадаємо, 4 березня цього року в першому читанні був ухвалений законопроект №1599, покликаний стимулювати діяльність сімейних фермерських господарств. Відтепер діяльність фермерського господарства буде можлива й у вигляді юридичної особи, або фізичної особи-підприємця.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова