Альона Шкрум поспілкувалася з волонтерами та переселенцями в Сумах

З ініціативи народного депутата від «Батьківщини» Альони Шкрум та міського голови Сум «батьківщинівця» Олександра Лисенка в обласному центрі відбулася нарада з волонтерами, представниками громадських організацій та переселенцями із зони бойових дій.

 

Про це повідомляє прес-служба Сумської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Альона Шкрум зазначила, що сама є волонтером та намагається допомагати всім, хто потребує підтримки. Свою волонтерську діяльність вона розпочала ще під час Революції Гідності.

За словами народного депутата, в парламенті відбулося перше читання законопроекту про волонтерську діяльність, який має врегулювати роботу волонтерів та волонтерських організацій, спростити процедуру їхньої реєстрації.

«Фракція «Батьківщина» ініціює ухвалення цього документа, адже в роботі волонтерів досі нічого не змінилося. Вони, як і раніше, з великими перешкодами з боку держави надають допомогу військовослужбовцям та переселенцям, яких уже налічується майже мільйон», – сказала Альона Шкрум.

Вона повідомила, що входить до робочої групи, яка розробила та зареєструвала п’ять проектів законів на підтримку переселенців.

«Ці закони мають спростити процедуру реєстрації переселенців, отримання необхідних документів та гуманітарної допомоги. Також актуальним є питання в’їзду та виїзду із зони АТО, де в переселенців залишилися родичі та знайомі. Вирішити це питання покликані підготовлені законодавчі ініціативи», – зауважила Альона Шкрум.

Своєю чергою волонтери звернулися до депутата з проханням вплинути на інформаційну політику на Сході країни. За словами переселенців, зараз у Луганській та Донецьких областях транслюються лише канали з російською пропагандою. Через це українці та військовики, що там перебувають, не відчувають підтримки через медіа-ресурси.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова