Сергій Соболєв: Путін та його посібники мають понести покарання за геноцид проти українського народу

На черговій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи було ухвалено історичне рішення щодо визнання геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію росії та щодо покарання російського злочинця путіна за вчинене.

Про це в коментарі заявив заступник Голови партії «Батьківщина», постійний член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Сергій Соболєв, який брав участь у засіданні.

«Дискусія закінчилася ухваленням найжорсткішої резолюції, де визнано, що це – геноцид проти українського народу та визначено, що мандат Кримінального суду повинен бути чітко завершений, і путін повинен бути заарештований та засуджений. Де визначено, що за це несе відповідальність так само і посібник путінського режиму білоруський так званий президент. Де було визначено, що фактично створення міжнародного спеціального трибуналу завершить процес розслідування всіх злочинів, скоєних фашистським путінським режимом», – наголосив Сергій Соболєв.

Зазначимо, що ПАРЄ на пленарному засіданні в четвер, 27 квітня, ухвалила резолюцію, якою визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію російської федерації.

Резолюція має назву «Депортації та насильницькі переміщення українських дітей та інших цивільних осіб у російську федерацію або на тимчасово окуповану територію України: створення умов для їхнього безпечного повернення, припинення цих злочинів і покарання винних».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова