Юлія Тимошенко зустрілася з Послом США

Сьогодні, 9 серпня, Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела першу зустріч із новопризначеним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

«Рада зустрітися з Вами. Дякую за Вашу особисту мужність. Ви приїхали очолити місію у країні, де йде віна. Дякую Вашій країні за допомогу та підтримку», – сказала Юлія Тимошенко.

Своєю чергою, Посол Бріджит Брінк висловила захоплення відвагою українського народу.

«Це не тільки ваша боротьба за свою країну, а ще й боротьба за свободу усього світу. Це надихає нас. Наше завдання – допомогти Україні перемогти. Також ми зосереджені на наданні вам гуманітарної допомоги, притягненні до відповідальності тих, хто вчинив звірства і воєнні злочини. Ми віримо в те, що ми робимо», – наголосила Бріджит Брінк.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні, яка склалася через війну росії проти нашої держави, та відносини між Україною та США, окремо зупинившись на політиці санкцій США проти росії.

Посол поінформувала Юлію Тимошенко про новий пакет військової допомоги США Україні обсягом в 1 мільярд доларів. Загалом, з лютого 2022 року США надали Україні безпекової допомоги на суму близько 9,8 мільярда доларів.

«Це безпрецедентна допомога. Це робить вас нашим особливим партнером. Це буде наша спільна перемога над ворогом!» – підкреслила лідерка «Батьківщини».

Учасники зустрічі домовилися про продовження діалогу щодо пріоритетів і потреб безпекової та іншої допомоги Україні з боку Уряду США.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова