Юлія Тимошенко закликала створити новий стабільний безпековий порядок у світі

Треба неодмінно використати цей унікальний історичний шанс і покінчити зі злом на території України, режимом путіна, та створити новий стабільний безпековий порядок і його нову архітектуру – у Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та в цілому світі.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу на конференції «Геополітичний виклик: Японія та Азійсько-Тихоокеанський регіон у мінливому світі», яка відбувається нині в Токіо.

«Війну росії проти України наразі ще ніхто не виграв і не програв. Зараз усе залежить від усвідомлення лідерами й народами вільного світу справжніх загроз і застосування негайних дій для спільного захисту. Якщо Україна разом з демократичним світом переможе, у нас усіх буде шанс зберегти свободу, наш спосіб життя та перебудувати систему колективної безпеки вільного світу так, щоб не провокувати нашою слабкістю «сили зла» до нового реваншу. Ми зможемо створити новий стабільний безпековий порядок у Європі, у Індо-Тихоокеанському регіоні та у цілому світі за принципом: «ніхто не перебуває у безпеці, поки у безпеці не перебувають усі», – сказала Юлія Тимошенко.

На її переконання, для перемоги демократичного світу над кремлем потрібно чітко визнати, що справжньою перемогою над ворогом є тільки перемога на полі бою, тобто повний воєнний розгром російської армії і, як наслідок, режиму путіна.

Лідерка «Батьківщини» підкреслила, що такого шляху, як підписання «мирної угоди» з кремлем, не існує.

«Ультимативні умови, які росія ставить в процесі переговорів – одностороннє роззброєння України та її нейтральний статус під «гарантії безпеки» від країни-агресора і передача росії вже окупованих українських земель – це не угода про мир, це – підготовка до нового етапу війни. Варто розуміти, що новий план кремля передбачає затяжний характер війни, тому треба не допустити розколу та примножувати союз вільних країн. Будь-який саботаж і затримка у постачанні Україні зброї є неприпустимим – потрібні санкції без винятків і послаблень», – пояснила Юлія Тимошенко.

Також вона подякувала Японії за підтримку України у війні за виживання проти росії та висловила глибоку скорботу з приводу вбивства АбеСіндзо.

За її словами, розуміння Японією загрози, яку становить російське вторгнення до України для світу, виділяється на тлі Азії поряд з розумінням, яке має Південна Корея. В Україні із збентеженням спостерігають за тим, як багато азійських лідерів відвертають очі від того факту, що росія вторглася в нашу країну, і що багато з них навіть сприйняли пропаганду та відверту брехню загарбника.

«Російська війна проти України – це агресивна війна, війна для загарбання території. Вона жодним чином не пов’язана з наміром України вступити до НАТО. Путін вважає, що ми, українці, не маємо права на існування як незалежна держава. Беручи до уваги те, скільки азійських країн здобули незалежність від колоніальних держав, для мене дуже дивно, що підтримка нашої визвольної боротьби є такою неохочою», – підкреслила вона.

Тому Юлія Тимошенко закликала Японію та її лідерів продовжувати  пояснювати своїм країнам-сусідам, що війна України – це війна самооборони, яку вона веде в їхніх інтересах.

«Вони справді хочуть жити у світі, де існує лише право сили? Де великі сусіди, які жадають територію менших сусідів, можуть просто увійти та взяти все, що вони захочуть? Це рецепт безкінечної війни та скорочення світової економіки, зокрема світової торгівлі, перед обличчям постійного насильства», – резюмувала політик.

Нагадаємо,  27-29 липня міжнародна організація «Всесвітня підтримка розвитку» та Міжнародний демократичний союз проводять конференцію у місті Токіо (Японія). Основна увага цьогорічного заходу, у якому беруть участь колишні світові лідери, політики та лідери думок – геополітичні зміни, спричинені нападом росії, та ситуація в Україні.

На конференції «Батьківщину» також представляють заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря та народний депутат Сергій Власенко.

Міжнародний демократичний союз – це асоціація понад 80 консервативних та християнсько-демократичних партій та їхніх однодумців центристського та правоцентристського спрямування з понад 60 країн усіх континентів світу. МДС є майданчиком для взаємодії цих партій, на якому політики можуть обмінюватися думками та своїм баченням, налагоджувати контакти та говорити одним потужним голосом для просування демократії по всьому світу. Цей Союз у 1983 році заснували такі визначні політики, як Маргарет Тетчер, Джордж Буш, Гельмут Коль, Жак Ширак та інші.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова