Валентин Наливайченко: Використання міжнародних коштів має бути без корупції та на засадах повної прозорості!

Нещодавно, на конференції в Лугано українська сторона представила європейській спільноті план фінансування відбудови України на суму в 750 млрд доларів.

Після чого наші міжнародні партнери чітко озвучили українській владі, що безконтрольно гроші на відбудову України виділятися не будуть!

Власне, міжнародні партнери хотіли б від нас почути про пріоритетні програми, на які підуть їхні гроші.

Насамперед українська сторона має провести прозорі конкурси, до участі в яких будуть допущені європейські компанії. І тільки після цього буде фінансування проєктів!

Оскільки на допомогу Україні виділятимуться бюджетні кошти країн-донорів, то ці процеси будуть відбуватись під контролем ревізорів і експертів з Європейського Союзу!

Вважаю, що українській владі та монобільшості в парламенті, зокрема, треба розділити уряд на дві складові. Говорю про це не вперше, ще раз нагадаю.

Перша частина — це  оборонний уряд, який цілодобово має займатися забезпеченням Збройних Сил України та постачанням зброї для нашої оборони.

Друга частина уряду має складатись з українських  висококваліфікованих фінансистів та економістів.

Також важливо залучити до роботи найкращих фінансових експертів з країн-союзників, таких як Велика Британія, Польща та ін. Адже і так ми будемо витрачати кошти, які надали уряди цих країн!

Тож краще відразу робити все правильно!

Щоб нікому не прийшло в голову «понадкушувати» ласий пиріг – фінанси, які ми отримаємо на модернізацію та відновлення України!

Тобто, все має відбуватися без корупції та на засадах повної прозорості!

Валентин Наливайченко, народний депутат від «Батьківщини», Персональний сайт політика, 11 липня 2022 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова