Іван Крулько: Безперешкодне фінансування потреб Збройних Сил є вкрай важливим рішенням

Ініціатива «Батьківщини» щодо оперативного і багатократного посилення бюджетного фінансування армії була розглянута на засіданні Комітету з питань бюджету у надзвичайно стислі терміни, а за результатами розгляду у першому читанні була підтримана у парламенті 347 голосами народних депутатів за основу і в цілому.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради Іван Крулько під час спілкування із журналістами.

«Законопроєкт №7100 передбачає багатократне посилення армії й дозволяє встановити особливе  регулювання бюджетних відносин у зв’язку з посиленням збройної агресії РФ проти України. Крім того, цей закон забезпечить у 2022 році достатню кількість видатків на національну безпеку та оборону», – пояснив народний депутат.

Іван Крулько зазначив, що для того, аби багатократно посилити армію команда «Батьківщини» запропонувала той шлях, який досі не використовувався в Україні, але такий, що дозволить розв’язати питання її забезпечення.

Водночас Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, коментуючи закон №7100, пояснила, що на період військової агресії, загострення, необхідно було ухвалити закон, «який передбачав би, щоб 100% казначейського рахунку знаходилися в розпорядженні уряду, й необхідні на оборону та армію кошти виділялися за його рішенням».

«Україна вистоїть, немає ніяких сумнівів. Але сьогодні ми повинні усвідомити, що мусимо покладатися на себе, і передусім нашою надією, захистом є наша славна армія, наші Збройні Сили. Тому важливо  зробити фінансування таким, щоб можна було суттєво підвищити грошове забезпечення нашим військовим, придбати додаткове обладнання й зробити все необхідне, аби працював наш військово-промисловий комплекс», – наголосила Юлія Тимошенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова