Богдана Тимощук: У Києві відкриють денний Центр соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього насильства

Необхідно й надалі спільними зусиллями громадськості та міської влади розбудовувати систему протидії домашньому насильству.

Одним з аспектів є створення спеціальних осередків, де надаватиметься соціальна та психологічна підтримка постраждалим особам.

На цьому наголосила депутатка Київської міської ради від «Батьківщини», заступниця голови постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Богдани Тимощук.

«Важливо створити середовище соціально-психологічної підтримки для осіб, які стикнулися з будь-якими проявами насильства. У новоствореному центрі надаватимуть висококваліфіковану допомогу психологи й соціальні працівники, можна буде отримати професійну юридичну підтримку. На базі центру працюватиме мобільна бригада, яка оперативно реагуватиме на кризові ситуації домашнього насильства. Буде організовано групи підтримки для постраждалих та проводитимуться тренінги й семінари», – зазначила Богдана Тимощук.

Депутатка додала, що наразі статистика кількості випадків насильства дає різко негативні показники та вимагає створення дієвої комплексної системи з їх профілактики та протидії.

Адреса Центру: вул.Райдужна, 6-А.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова