«Батьківщина» в Київраді закликає не складати руки у боротьбі за повернення «Зоряного»

Голова фракції «Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова звернулася до прокуратури Києва та мера столиці з проханням оприлюднити подальший план дій щодо повернення кінотеатру «Зоряний» у комунальну власність Києва.

Так вона відреагувала на інформацію про те, що Київський апеляційний господарський суд залишив у власності ТОВ «Кіноцентр «Зоряний» приміщення кінотеатру по вул. Московській, 31/33 у м. Києві.

«Ні для кого не секрет, що одним з найбільш критичних порушень закону у діяльності Київради з 2006 року був продаж кінотеатру «Зоряний» та його подальша передача під штаб Партії регіонів. Так само всім відома «непідкупність» судової системи. Якщо сьогодні місто складе руки й залишить кінотеатр «Зоряний» поплічникам Януковича – це буде політична перемога колишнього злочинного режиму та тих, хто йому підіграє», – наголосила Тетяна Меліхова.

Голова фракції в Київраді вважає, що «Зоряному» має бути повернена функція культурно-просвітницького центру, а Печерська площа, на якій він знаходиться, повинна відновити своє значення рекреаційної зони.

«Повернення місту кінотеатру «Зоряний» – це дуже важлива справа з точки зору розвитку культурних осередків столиці. Повернення приміщення колишнього кінотеатру, в якому Партія регіонів проводила з’їзди і наради – це важливе завдання міста «в квадраті». Київська влада, залучивши найкращих юристів та адвокатів, і кияни, посиливши зацікавленість і громадську активність у цьому питанні, повинні зробити все можливе, для того, щоб цей кінотеатр став муніципальним. Це так би мовити – справа честі», – наголосила вона.

Нагадаємо, до тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих від травня 2006 року, яку очолює Меліхова, надійшло звернення від киян з проханням повернути у власність Києва приміщення колишнього кінотеатру «Зоряний».

Робоча група, створена рішенням Комісії для вивчення цього резонансного питання, з’ясувала, що столична прокуратура готує позов до суду щодо повернення кінотеатру у комунальну власність. Відтак, робоча група ухвалила рішення дочекатися результатів рішення суду.

«Тепер за результатами рішення суду Комісія може розглянути це питання повторно і ухвалити відповідні рішення», – повідомила Тетяна Меліхова.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова