Андрій Ніколаєнко: Логіка законопроєкту №5600 неправильна й антинародна

Сьогодні наш профільний Комітет почав розгляд правок до горезвісного законопроєкту №5600, який вносить зміни до Податкового Кодексу. 

Опрацювання до другого читання розпочалось без підготовки та розгляду на засіданнях Підкомітетів – при тому, що до документа подано понад 11 (!) тис. поправок. І з таким кричущим порушенням регламенту, що до засідання Комітету навіть долучився спікер парламенту. У тексті законопроєкту, зокрема, з’явились позиції, яких не було під час голосування в першому читанні. На що розрахунок? На те, що ніхто законопроєкт не читатиме?

Податки – надактуальна тема. У західних ЗМІ активно обговорюється податкова реформа Байдена. Так, The Wall Street Journal  пише, що перш за все мова йде про підвищення максимального розміру податкової ставки на прибуток для багатих (домогосподарства, що мають дохід понад $ 1 млн на рік) –  з 37 до 39,6%.

У нас же новими податками пропонують обкласти всіх, кого можливо. І все, що можливо.

Сама логіка 5600 настільки неправильна й антинародна, що цей документ не можна зробити адекватним жодними правками. Програма максимум – мінімізувати шкоду, якої він завдасть і українцям, і українській економіці.

Андрій Ніколаєнко, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 13 вересня 2021 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова