Олександра Сотула взяла участь в онлайн-нараді Асоціації громад зон спостереження АЕС

Депутатка Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександра Сотула взяла участь в онлайн-нараді Асоціації громад зон спостереження АЕС, активною членкинею якої вона є.

Як повідомляє пресслужба обласного партосередку, на нараді розглянуто ряд важливих питань щодо правових, організаційних, екологічних аспектів 30-кілометрових зон українських атомних електростанцій.

Найважливіші з них – обговорення відповіді Міністерства енергетики України на звернення місцевої «Асоціації громад зон спостереження АЕС» щодо реалізації прав на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереженнянаправлення електронної петиції до Верховної Ради України стосовно розробки законодавчих актів, які дозволять спрямовувати кошти цільового збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зон спостереження до спеціального фонду Державного бюджету, а також створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання з метою забезпечення прав жителів, прилеглих до АЕС території, на безпеку, екологічний, економічний та соціальний захист.

​У зонах спостережень атомних електростанцій проживає понад 800 тисяч українців. Ці території розташовані в безпосередній близькості до ядерних установок, які можуть спричинити негативний радіаційний вплив, що створює потенційні ризики як для громадян, так і для діяльності суб’єктів господарювання всіх форм власності.

До виборчого округу, яким опікується Олександра Сотула як депутатка Дніпропетровської обласної ради, входить 30-кілометрова зона Запорізької атомної електростанції, проблемами жителів якої «батьківщинівка» опікується з першого дня своєї каденції.  

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова