Мер Бердичева блокує призначення секретарем міськради представника «Батьківщини»

Депутати Бердичівської міської ради, що на Житомирщині, обрали секретарем міськради голову місцевого осередку ВО «Батьківщина» Володимира Пономарчука, відкинувши кандидатуру Василя Толочка від БПП «Солідарність», яку запропонував міський голова Василь Мазур.

Про це інформує прес-служба Житомирської обласної партійної організації.

Мер Бердичева, згідно з законодавством про місцеве самоврядування, повинен був протягом п’яти днів підписати рішення про обрання секретарем міськради Володимира Пономарчука, або призупинити рішення на підставі законних аргументів.

«Мер Бердичева Василь Мазур передав у секретаріат міськради своє послання депутатам, у якому повідомив про «призупинення» рішення про обрання В. Пономарчука секретарем міськради й намір повторно провести таємне голосування. На думку мера, причина – в депутатах, які не дали можливості фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» обговорити кандидатуру В. Пономарчука, а інформація про голосування не була оприлюднена на сайті міської влади Бердичева за 20 днів до голосування», – ідеться в повідомленні Житомирської «Батьківщини».

У ньому також зауважується, що вимоги 20 депутатів про призначення сесії й подання про висунення Володимира Пономарчука на посаду секретаря міськради Бердичева були передані міському голові ще 11 листопада 2015 року.

У зв’язку з цим у «батьківщинівців» виникли резонні запитання, чому мер Бердичева не дав можливості депутатам фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» ознайомитися з поданням і обговорити кандидатуру В.Пономарчука, а також чому міський голова не дав розпорядження оприлюднити інформацію на сайті міської влади.

У Бердичівській «Батьківщині» вирішили звернутися до правоохоронців через незаконні дії міського голови.

«Я остаточно переконався в тому, що мер Бердичева Василь Мазур хворий на беззаконня. У цивілізованому світі такі болячки лікуються судом і прокуратурою, і саме ці ліки ми використовуватимемо», – сказав депутат міськради від «Батьківщини» Валерій Шелепа.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова