На Черкащині партійці обговорили земельні проблеми з аграріями

Черкаська «Батьківщина» разом із фермерами та сільгоспвиробниками провела круглий стіл, під час якого обговорили питання щодо недопущення розпродажу української землі.

Як інформує пресслужба обласного партосередку, захід ініціював голова обласної парторганізації Юрій Тренкін.

У засіданні взяли участь депутатибатьківщинівці» Черкаської обласної та міської рад, Звенигородської, Золотоніської, Черкаської та Уманської районних рад, голови територіальних партійних осередків, представники Асоціації фермерів та приватних землевласників України, аграрії та сільгоспвиробники.

Під час круглого столу Юрій Тренкін повідомив присутнім, що команда «Батьківщини» на чолі з лідером партії Юлією Тимошенко ініціює підготовку та проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Проведення референдуму дасть змогу українцям висловити своє бачення з 5-ти питань, одне з яких стосується саме ринку землі.

«Українці самостійно повинні вирішити, чи погоджуються вони продавати сільськогосподарську землю та стратегічні державні підприємства; чи підтримують легалізацію грального бізнесу та марихуани; чи схвалюють рішення, аби газ вітчизняного видобутку з 30% рентабельністю постачався населенню для побутових потреб і для бюджетної сфери. Всі ці питання будуть винесені на Всеукраїнський референдум», – розповів Юрій Тренкін.

Аграрії Черкащини висловилися проти бездумного розбазарювання родючих українських земель.

«Більшість фермерів та приватних землевласників категорично проти розпродажу землі сільськогосподарського призначення. Адже земля – це стратегічний ресурс, від якого залежить продовольча безпека України. Тому ми підтримуємо ініціативу Юлії Тимошенко в проведенні референдуму», – наголосив перший віце-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Віктор Гончаренко.

За словами Юрія Тренкіна, команда «Батьківщини» на базі чинного законодавства розробила план-графік проведення Всеукраїнського референдуму і Черкаська обласна парторганізація розпочала підготовку організаційних заходів щодо його проведення.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова