Олег Мейдич: Купівля землі іноземцями – це окупація України

Сьогодні знову повернулися до розгляду «земельних» законопроєктів № 2194 та № 2195.

Влада вирішила проігнорувати жорсткий карантин у Києві та скликати засідання парламенту, бо їй вкрай необхідно протягнути намальовану нею ж земельну реформу. Продаж землі без проведення референдуму – найбільший злочин перед Україною і народом України за всю історію незалежності.

Сьогоднішня влада, як і попередня, стрімко повторює одні й ті самі злодіяння. Всі правки, які внесла наша фракція і, які розглядалися на попередніх засіданнях парламенту, зухвало відкидаються. Таке враження, що розгляд усіх правок ніщо інше як формальність, а рішення вже давно прийнято.

Логічного пояснення, чому українців хочуть позбавити настільки потужного ресурсу як земля, немає. А українські ґрунти є найдорожчими у світі за об’ємами та родючістю.

Для західного світу, Китаю та Росії складається унікальна кон’юнктурна можливість в умовах бойових дій дешево закупити родючий чорнозем. Його продаж – це злочин. Якщо його скоять, він не матиме терміну давності.

Мало того,  усі, хто забажає купити українську землю, мають знати про не легітимність і незаконність рішення Верховної Ради,  яке порушує Конституцію України. Рано, чи пізно це рішення скасують, а землю повернуть у державну власність без будь-якого відшкодування. І це вже стане проблемою для інвесторів. Але до такого сценарію розвитку подій ми не допустимо.

Люди не можуть зараз цьому протистояти, вийшовши на мітинги та акції протестів, через локдаун. Єдине, що залишається – проведення референдуму, який ініціює ВО «Батьківщина». Адже це питання стосується кожного українця, бо земля – це  життєвий простір. Купівля землі іноземцями – це окупація.

Олег Мейдич, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 13 квітня 2021 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова