Борис Тарасюк у Чернігові розповів про європейські перспективи України

2 квітня народний депутат України, член фракції ВО «Батьківщина» Борис Тарасюк у Чернігові зустрівся з представниками бізнесу, органів місцевого самоврядування, громадськими активістами та журналістами краю. Відомий дипломат і політик також виступив на засіданні круглого столу, присвяченого взаєминам України та Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Борис Тарасюк зауважив, що потрібно докласти чимало зусиль, аби відчути реальні результати від дії Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Реалізація цього документа передбачає проведення реформ у всіх сферах життєдіяльності. Чи швидко запрацює угода, залежить від того, як скоро ми здійснюватимемо реформи судової системи, прокуратури, економіки, тобто тих інституцій, які зараз заважають нормально жити людям і розвиватися країні», – сказав народний депутат.

У жвавій дискусії учасники круглого столу обговорили практичне впровадження Угоди про асоціацію та економічні виклики для України, пов’язані зі вступом у зону вільної торгівлі з ЄС.

На думку експертів, ключову роль у процесі імплементації документа має відіграти громадянське суспільство, яке за драматичних обставин захистило угоду.

Борис Тарасюк наголосив на нових труднощах втілення в життя Угоди про асоціацію.

«Документ готували для мирного часу. А нині, окрім приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів, потрібні більш глобальні перетворення в державі та суспільстві», – зазначив Борис Тарасюк.

У засіданні круглого столу взяли участь представники Чернігівської міської парторганізації ВО «Батьківщина».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова