Надія Савченко підтримує свій організм, щоб бути присутньою на суді

Щоб дочекатися наступного засідання суду і бути на ньому присутньою, народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко підтримує свій організм.

Про це йдеться в її листі, який опублікував в Twitter адвокат Микола Полозов.

«В мене залишається остання надія, що суд в Росії може бути чесним і справедливим, хоч до цього він ні разу цього не демонстрував», – написала Савченко.

Вона сподівається, що наступного тижня на судовому засіданні буде враховано її алібі, надане захистом до Слідчого комітету РФ, і буде закрито справу або хоча б змінено ув’язнення на іншу запобіжну міру.

«Щоб дочекатися цього суду і бути на ньому присутньою, я не даю собі померти», – заявила українська льотчиця.

Вона також додала, що не виходить повністю з голодування, адже «вихід з голодування – це поступове планомірне повернення до нормального з харчування, а цього в Росії не буде, поки не буде справедливості».

«За кожен виїзд в суд мені доводиться торгуватися з медиками. Тому зараз я підтримую свій організм хімією та їжею раз в день чи через день», – повідомила Савченко.

Надія також написала про зустріч з мамою і сестрою Вірою.

«Мама вже не казала мені припинити голодувати, просто просила не померти, просила жити», – сказано у листі.

Незаконно ув’язнена в російській в’язниці Надія Савченко також пообіцяла: «Я буду жити! І буду боротися! На скільки мого життя вистарчить!»

Адвокат Микола Полозов також написав у Twitter, що «у понеділок в СІЗО з Надією Савченко будуть проводитися слідчі дії, як повідомив сьогодні слідчий Грачов».

Нагадаємо, МЗС Росії відмовилося визнати міжнародний імунітет члена Постійної делегації від України в ПАРЄ Надії Савченко.

Також нещодавно Басманний районний суд Москви відмовив захисникам Савченко у задоволенні скарги на постанову щодо об’єднання кримінальних справ.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова