Олег Мейдич: Перший крок до збільшення мінімального розміру аліментів на дитину зроблено

Відповідно до Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття, тобто 18 років. Та в житті трапляються різні обставини, за яких дітей доводиться виховувати у неповних сім’ях. 

Але існує обов’язок батьків сплачувати аліменти на дитину до досягнення нею 18 років, або ж 23 років за умови, що та потребує матеріальної допомоги або продовжує навчання, а батьки мають можливість надати таку допомогу. Правда, розміри цієї матеріальної допомоги мають бути чітко встановлені та регулюватися в залежності від зростання прожиткового мінімуму..

Сьогодні у першому читанні підтримав законопроєкт № 3881 про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім’ї та родичів.

Проєктом закону пропонується внести зміни до частини другої статті 272 Сімейного кодексу України та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім’ї та родичів не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Олег Мейдич, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 2 березня 2021 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова