Олег Мейдич: Влада продовжує душити українців у тарифній пастці

Останні дії влади вказують не лише на те, що тарифи на газ та електроенергію не будуть зменшуватися, а й зростатимуть надалі.

Прийняття президентських поправок до закону про державну службу, якими увіковічується статус виконувача обов’язків з повним спектром повноважень першого віцепрем’єра для Юрія Вітренка, вказують на те, що народу України годі й сподіватися на зниження тарифів.

Та наша фракція наступного парламентського тижня таки наполягатиме на розгляді законопроєкту №4680, який дозволить вирішити тарифну кризу і знизить ціну на газ для людей утричі. Запропонована Юлією Тимошенко схема по зниженню тарифів на газ для населення – цілком реальна для втілення та чітко прорахована. Адже це прозорий алгоритм дій, який не дозволить дешевий газ вітчизняного виробництва продавати «наліво».

Схема доволі проста та чітка: зобов’язати Укргазвидобування продавати газ населенню за адекватними цінами.

Якщо в рік Укргазвидобування видобуває 13,5 мільярдів кубічних метрів газу. За даними операторів, населення України у 2020 році спожило 8,2 мільярда. А для виробництва тепла, гарячої води Теплокомуненерго необхідно ще 4,5 мільярди. Тобто разом це 12,7 мільярдів кубічних метрів газу.

Та чи погодиться на це керівництво НАК «НАФТОГАЗ»? Чи захоче влада прозоро формувати тарифи для населення?

Відповідь на ці питання ми отримаємо, коли буде винесено на розгляд законопроєкт №4680. Тоді українці зможуть або вкотре переконатися, що люди, які сьогодні прийшли у владу, шукають лише схеми для наживи та задоволення власних корисливих амбіцій, або ж станеться українське чудо і населення користуватиметься газом вітчизняного виробництва за ціною втричі дешевшою.

Олег Мейдич, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 25 лютого 2021 року

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова