«Батьківщина» Волині вимагає зупинити тарифне свавілля

Волинська обласна організація ВО «Батьківщина» ухвалила заяву, в якій висловлює підтримку справедливим вимогам людей зупинити зростання цін на енергоносії.

У заяві, зокрема йдеться про те, що Волинь опинилася серед областей, де встановлено найвищу вартість природного газу.

«Волиняни змушені будуть платити понад 10 гривень за 1 куб/м газу, включно з оплатою його доставки. Окрім цього, людей позбавили можливості розраховуватися за перших 100 квТ електроенергії за пільговим тарифом. Скасовано також пільговий тариф на опалення електроенергією, а також пільги на електроенергію для жителів 30-кілометрової зони навколо Рівненської АЕС, до якої входить територія Маневицької громади нашої області», – прокоментував ситуацію керівник обласної парторганізації Андрій Козюра.

Політик зазначив, що цілком реально знизити вартість природного газу втричі, як це пропонує лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко: побутовим споживачам продавати блакитне паливо вітчизняного видобутку за тією ціною, за якою закупила його держава влітку.

«Батьківщина» Волині заявила, що депутати місцевих рад ініціюватимуть позачергові сесії для ухвалення звернення до керівництва держави з вимогою скасувати підвищення ціни на енергоносії та встановити мораторій на їх зростання у карантинний період, а також закликала  представників інших політичних сил у місцевих радах разом стати на захист людей.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова