Олексій Кучеренко: НКРЕКП опублікувала тарифи на розподіл газу на 2021 рік

Безглуздість та політиканство НКРЕКП та влади породжують системні проблеми, які наростають сніговим комом.

Про це народний депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко зазначив на своїй сторінці в соцмережі, передає пресслужба столичного партосередку.

Політик зазначив, що з одного боку, НКРЕК немов би затвердила знижений тариф на розподіл газу, але не дала відповідь на головне запитання – що робити з величезними боргами, які утворилися, до речі, саме з вини НКРЕКП?! 

«НКРЕКП розрахувала для всіх облгазів тарифи на розподіл газу на наступний рік. Регулятор зменшив тарифи у 2-3 рази порівняно з тими, що подали облгази у своїх розрахунках. Наприклад, АТ «Херсонгаз» при діючому тарифі в розмірі 1,12 грн/куб. м. подавав обґрунтування на підвищення тарифу до 3,07 грн/куб. м. Втім, в НКРЕКП  вважають, що компанії вистачить і 1,8 грн/куб. м», – пояснив депутат.

За його словами, не гірші апетити і в АТ «Кіровоградгаз», який знаходиться під управлінням НАК «Нафтогаз України».

«Газорозподільна компанія газового монополіста подала обґрунтування на тариф в розмірі 3,15 грн/куб м. Це втричі більше, аніж діючий тариф на доставку – 1,04 грн/куб. м. Наприклад, для АТ «Львівгаз» та АТ «Житомиргаз» зменшили розмір тарифу з 4,14 грн/куб. м до 1,79 грн/куб. м та 3,32 грн/куб. м до 1,82 грн/куб. м відповідно», – зазначив Олексій Кучеренко.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова