Іван Крулько: Влада має здійснити донарахування коштів у бюджет за розслідуваннями ТСК

Потрібно, щоб влада донарахувала у бюджет, виявлені у ході розслідувань ТСК кошти, аби допомогти економіці й менше позичати в МВФ.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Іван Крулько в ефірі телеканалу ZIK.

«Якщо подивитись нинішній бюджет і секвестр, то там уже передбачено падіння ВВП на 8%, адже дефіцит бюджету збільшений на понад 300 мільярдів гривень. Знаючи цифри й динаміку по доходах бюджету, по роботі фіскальних органів і податках, по падінню промисловості та купівельної спроможності людей, можна говорити, що МВФ дає оптимістичний прогноз, і, дай Боже, щоб так і відбулось по факту», – зауважив народний депутат.

За словами Івана Крулька, ситуація ускладнюється відсутністю економічної програми в президента і його команди, і тим, що Україна за наступні два місяці пустить перший транш на погашення за зовнішніми запозиченнями.

Водночас парламентар переконаний, що в уряду є всі можливості, щоб наповнювати держбюджет.

«По-перше, експерти ТСК документально довели, що Україна щомісяця недоотримувала через «скрутки» ПДВ від 2,1 до 2,6 мільярда гривень. Це 30 мільярдів гривень за рік лише одного податку. По-друге, мінімум 50 мільярдів гривень, які у цьому році не доплатив до держбюджету НАК «Нафтогаз», отримавши 2,9 мільярда доларів, або 75 мільярдів гривень, за рішенням Стокгольмського суду. Де ці кошти і чому вони не пішли у держбюджет? Чому уряд досі ходить і побирається по всьому світу, випрошучи гроші в МВФ, щоб залучити їх у держбюджет і змусити працювати економіку? Якщо влада зробить необхідні кроки, щоб повернути ці кошти у бюджет, Україні треба буде менше брати грошей у МВФ», – резюмував Іван Крулько.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова