Київська «Батьківщина» взяла участь у відкритті Алеї Героїв Чорнобиля

26 квітня, у Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, активісти Київської «Батьківщини» взяли участь у відкритті Алеї Героїв Чорнобиля та в мітингу-реквіємі «І мертвим, і живим, і ненародженим» біля Меморіального комплексу «Пам’ятник жертвам Чорнобильської трагедії» на розі проспекту Перемоги та вулиці Чорнобильської.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської партійної організації.

Очільник столичних «батьківщинівців» Володимир Бондаренко, звертаючись до присутніх, згадав про тих, хто спільною працею створив цей пам’ятник, зокрема видатного художника й архітектора Миколу Кислого, «афганців» і «чорнобильців» Дмитра Болгарова та Олександра Велікдуса.

«Те, що вони створили – це жива, матеріальна пам’ять. Учора, коли ми вшановували ліквідаторів тієї страшної аварії у Чорнобильському дворі на Борщагівці, я помітив, що там вже народилися не лише діти та онуки, але й правнуки тих, хто був переселений із того краю, – сказав Володимир Бондаренко. – Наша пам’ять, наша робота й наша повага до ліквідаторів – це є та невеличка данина, яку ми можемо віддати. Нехай Бог дарує щастя, спокій і мир Україні, достаток і впевненість кожній сім’ї «чорнобильців!»

Голова Спілки інвалідів Чорнобиля Святошинського району Сергій Красильников, який прибув на відкриття алеї в інвалідному візку, під час виступу поскаржився на відсутність Президента та Прем’єр-міністра на цьому важливому заході.

Присутні помітили, що на відкриття Алеї Героїв Чорнобиля не прийшов і мер Києва Віталій Кличко. Керівники держави й міста відрядили на зустріч із «чорнобильцями» своїх заступників та помічників.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова