Олег Мейдич: Легалізація грального бізнесу в Україні є неприпустимою

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроєкт №2285-д від 18.12.2019 «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Я хочу подякувати всім колегам, хто не підтримав цей ганебний законопроєкт.

Окремо, хочу висловити слова співчуття та неймовірної поваги нашій колезі Ользі Бєльковій, яка знайшла в собі сили та сміливість вийти до трибуни та на всю країну розповісти про кошмар, який відбувається в її сім’ї внаслідок залежності від азартних ігор. І я хочу підкреслити, що її виступ – це не лише історія та страшне горе однієї сім’ї. Це – жахлива реальність тисяч сімей по всій країні.

Ігрова залежність – хвороба сучасних людей, яка з кожним роком вражає все більше і більше людей, особливо небезпечна вона для дітей та підлітків.

Лудоманія (ігроманія) – це захворювання, яке внесене в десяту міжнародну кваліфікацію психічних розладів під назвою F-63. Це найнебезпечніша хвороба, «виходом» із якої нерідко стає самогубство… За даними психіатрів, кожна десята людина, яка спробувала пограти й пережила при цьому ейфорію удачі, згодом здобуває патологічну залежність від гри. За найскромнішими підрахунками, в Україні зараз понад мільйон осіб хворіють на лудоманію.

Я вважаю, що легалізація грального бізнесу є неприпустимою! Так само, за даними соцопитувань, більша частина українців не підтримують легалізацію грального бізнесу. Крім того, в сучасних скрутних економічних умовах, легалізувати гральний бізнес – означає намагання держави заробити на людських слабкостях та залежностях.

В першу чергу необхідно думати про громадян, про добробут українських сімей, про націю і майбутнє. Захоплення азартними іграми у свою чергу призводить до втрати грошей, майна, роботи, здоров’я, а також розлучення, злочинності, алкоголізму і самогубства. Легалізація азартних ігор несе реальні загрози для нашого суспільства, тому ми повинні боротися з цим явищем, а не прикриваючись так званими «благими намірами», штовхати людей у прірву.

Олег Мейдич, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 19 грудня 2019 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова