Аграрний комітет ВР скоює злочин, фальсифікуючи закон та нехтуючи процедурою – «Батьківщина» готує заяву в правоохоронні органи

Комітет ВРУ з питань аграрної та земельної політики порушує регламент і Конституцію. Депутати «Слуги народу» всупереч законам та інтересам людей намагаються будь-що протягнути антинародні рішення про продаж української землі ще до Нового року. «Батьківщина» подасть до правоохоронних й антикорупційних органів заяви про злочин, щоб заблокувати реалізацію плану президента.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу NewsOne.

«Ми звернемося в правоохоронні й антикорупційні органи, щоб довести злочинний намір монобільшості. Ми будемо вимагати не просто порушення кримінальної справи, а припис про призупинення цих антизаконних дій у парламенті. Ми вимагатимемо винести попереджувальні заходи про зупинення розгляду в аграрному комітеті незаконних документів, які ніхто не бачив і ніхто не вивчав. Протягування антинародних рішень треба зупинити!» – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами політика, тисячі людей, які під стінами Верховної Ради захищали землю, повірили владі, що скандальне питання до Нового року розглядатися не буде. Натомість більшість в аграрному комітеті за дорученням президента винесла абсолютно новий закон, де зазначено, що право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення може набуватися банками та кредитними установами, в тому числі й іноземними.

«Вони просто цим законом сказали, що віддають нашу землю в жорстку спекуляцію, і що вони практично будуть запускати сюди іноземні банки  та скуповувати нашу землю», – застерегла Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зазначила, що «слуги народу» порушили регламент та без відома інших депутатів із понад чотирьох тисяч правок залишили для розгляду всього дві з половиною, попередньо позначивши, за які можна голосувати, а за які – ні.

«Якщо ганебний задум «слуг народу» пройде, то суверенної незалежної України вже не буде. З країни хочуть зробити «бананову» республіку, а ми будемо тут не просто найманими працівниками, нас звідси будуть ще й виживати. Це стратегія, яка спрямована проти людей, з цим потрібно негайно боротися!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова