На Полтавщині ще одна місцева рада підтримала мораторій на продаж землі

Днями на сесії Новосанжарської районної ради ухвалили ініційоване «Батьківщиною» звернення до керівництва держави щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це інформує пресслужба обласного партійного осередку.


За словами голови Новосанжарської районної ради, очільника місцевої парторганізації Геннадія Супруна, мешканці району надзвичайно стурбовані можливістю відкриття ринку землі в Україні.

«Зараз у державі повністю відсутні механізми, що мають допомогти сформувати реальну ціну на землю, немає порядку реалізації програм пільгового кредитування малих фермерських господарств, тобто, сільський господар не зможе конкурувати з агрохолдингами та корпораціями, що залучають іноземні інвестиції. Фактично під загрозою опиниться вся структура сільського господарства», – каже партієць.

Геннадій Супрун наголосив, що запроваджувати ринок землі в Україні є дочасним кроком і всі аргументи селян з цього приводу акумульовані у зверненні новосанжарців до глави держави та уряду.

До слова, наразі майже 18 місцевих рад Полтавщини більшістю голосів ухвалили подібні, сподіваючись, що базове для держави земельне питання вирішуватиметься з урахуванням думки українського народу.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова