Іван Кириленко: Необхідно припинити заробітчанство та зловживання на виборах

Введення в дію закону про державне фінансування політичних партій дозволить контролювати виборчий процес та унеможливить заробітчанство та зловживання на виборах.

Таку думку висловив народний депутат України, заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Кириленко сьогодні на брифінгу за підсумками Ради коаліції.

«Досі в країні існує десятки тисяч людей, які заробляють на виборах, і це анахронізм, рудимент минулого, від якого потрібно позбутися», – зазначив він.

За словами Кириленка, державне фінансування політичних партій дозволить взяти на контроль кожну копійку використання політичними силами бюджетних коштів на вибори.

Член фракції розповів, що Рада коаліції звернулась до Міністерства внутрішніх справ негайно провести розслідування численних фактів зловживань під час підготовки виборчого процесу та арештувати людей, причетних до підробки виборчих документів та неконтрольованого друку бюлетенів.

Один з лідерів «Батьківщини» також повідомив, що Рада коаліції звернулась до ЦВК щодо передруку бюлетенів в Маріуполі та Тернополі.

Також, за словами Кириленка, «Батьківщина» звернула увагу ЦВК на грубі порушення у Вінницькій області, де голова територіальної виборчої комісії не організував вибори дільничних виборчих комісій, відповідно до закону та постанови ЦВК, де члени тервиборчокому призначені на розсуд голови комісії.

«Цей факт може делегітимізувати підсумки виборчої кампанії в області», – вважає Іван Кириленко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова