Депутати від «Батьківщини» вимагають публічних призначень до органів державної влади

Народні депутати від фракції «Батьківщина», представники Міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти» вимагають публічних призначень до всіх органів влади, зокрема на посади заступників міністрів.

Про це повідомила представник міжфракційного об’єднання, народний депутат від «Батьківщини» Альона Шкрум сьогодні на брифінгу у парламенті.

«Ми наполягаємо на законодавчому закріпленні прозорих конкурсних процедур призначення на посади в органи державної влади, із зазначенням умов, чітких строків таких конкурсів та обов’язково публічно, з громадським обговоренням», – заявила вона.

Народний депутат також повідомила, що у Верховній Раді зареєстровано новий законопроект про державну службу, який передбачає публічне призначення на посади в органи державної влади, зокрема на посади заступників міністрів.

Також Альона Шкрум заявила про необхідність прозорого призначення керівника Державної фіскальної служби.

Своєю чергою, член фракції «Батьківщина» Іван Крулько на брифінгу заявив про необхідність прозорого призначення керівництва Антимонопольного комітету.

«Позиція молодих депутатів, які підтримують європейські цінності, полягає в тому, що громадяни повинні отримати більше механізмів для контролю над публічними фінансами, над тим, щоб захистити свої права і свободи», – наголосив він.

Депутат від «Батьківщини» також звернув увагу на роботу Рахункової палати України, органу, який, за його словами, повинен значно підвищити ефективність своєї роботи.

Як зауважив Крулько, 14 з 15 членів Рахункової палати працюють сьогодні з перевищенням терміну своїх повноважень: «У демократичній державі, де має бути повага до процедур, така ситуація є недопустимою!»

Член фракції також повідомив, що народні депутати – члени міжфракційного об’єднання «Єврооптимісти» працюють над ухваленням у першому читанні закону про Рахункову палату, який внесений президентом України.

«Головна філософія цього законопроекту полягає у тому, що Рахункова палата має стати сильним контролюючим механізмом в руках парламенту. Публічні фінанси – як доходи бюджету, так і видатки – повинні бути під чітким контролем, і депутати мають регулярно та публічно отримувати звіти від Рахункової палати», – повідомив Крулько.

Народний депутат також переконаний, що всі члени Рахункової палати повинні бути обрані Верховною Радою України відповідно до конкурсу, який має бути проведений у парламенті.

«Саме так має відбуватися обрання на всі керівні посади: тоді це буде дійсно європейський підхід. І тоді керівники будуть більш відповідальні за свої дії та рішення», – зауважив Іван Крулько.

Окрім того, учасники брифінгу звернули увагу на необхідність прозорого публічного обрання членів Центральної виборчої комісії, які наразі вже рік перевищують свої повноваження, та закликали президента найближчим часом провести консультації з фракціями щодо призначення нового складу ЦВК.

Від фракції «Батьківщина» у брифінгу також взяли участь народні депутати Сергій Євтушок та Олексій Рябчин.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова