Альона Шкрум: Я нічого не проголосую без тексту законопроекту

Частина мого Facebook страшенно переживає, що сьогодні о 12.00 позачергове засідання ВР, а немає до цього засідання тексту законопроекту від пана Зеленського щодо змін у виборчу систему (він пропонує скасувати мажоритарку, щоб ці вибори вже були без неї).

Дозвольте нагадати.

1) Останнє позачергове засідання Парламенту – було зібрано в листопаді Порошенком для голосування воєнного стану. Так от, любі мої колеги, тоді текст указу Порошенка НЕ роздали депутатам ні зранку, ні за 10 хвилин до голосування, ні за 5 хвилин.

Порошенко прийшов у парламент і сказав «Я вніс новий указ. Голосуйте».

Депутати НЕ бачили тексту Указу під час голосування взагалі.

Повторюся, взагалі. Без тексту.

Нижче фото мого посту тоді. Може згадаєте.

Тоді була лише мова про війну, руки Кремля і «великих патріотів Порошенків». А реальний текст Указу ми побачили вже після голосування через пару годин.

2) Два роки підряд тексту головного Бюджету країни – ми в залі теж не бачили до голосування.

І під час голосування два роки не бачили.

Тоді багато моїх колег голосували бюджет без тексту. Взагалі.

У 2014 році, наприклад (коли я ще мала великі надії на іноземних реформаторів) пані Яреська нас усіх вмовляла голосувати за такий бюджет, не маючи тексту на руках. І обіцяла – що «там все добре».

У 2014 році так поспішали скопом ухвалити все за ніч, що депутатам дали 1(!) день, щоб внести поправки до 2 різних кодексів та бюджету, секретаріат фізично не встигав ні вносити поправки у порівняльну таблицю, ні тим паче друкувати щось перед голосуванням.

Тоді і прем`єр, і голова фракції БПП нам заявили: «Бюджет потрібен країні. Перестаньте займатись популізмом і читати якісь статті».

І багато мої колег проголосували. Поділили мільярди гривень без тексту та знаючи лише «свої правки», а не фінальну редакції. Бо цікавили лише «свої».

3) Так само голосувалися і зміни у закон для Юрія Луценка, щоб зробити його Генпрокурором та за його призначення.

Теж нагадати?

О 12 годині дня законопроект, який прибирав обов’язкову юридичну освіту для генпрокурора, був винесений на голосування.

Текст цього законопроекту не був розданий депутатам взагалі.

Та і включений законопроект був до порядку денного лише за хвилину до голосування.

Ні тексту, ні часу для альтернативні, нічого.

І за нього спокійно собі без тексту проголосували 258 моїх колег з коаліції, позафракційних та ще фракції Воля Народу і Відродження.

Потім у перерві ВР цей законопроект був підписаний Спікером, переданий Президенту, підписаний Президентом в той же час, і у тій самій перерві надрукований (!!!) Голосом України (це був взагалі рекорд для країни за 27 років).

А вже о 16 годині того ж дня (!) на основі закону, чия фарба ще не охолонула з друку, було внесене подання на Луценка-генпрокурора, і Порошенко особисто прийшов його представляти. І 264 моїх колеги за це теж спокійно проголосували.

…Ще маю безліч прикладів. Але до чого це я? Та до того, що ненавиджу лицемірів. Більше за все.

Ті, хто голосував без тексту за все підряд від Порошенка, ті, хто безсоромно «топив» та «агітував» за нього під час виборів після всіх його ґвалтувань Конституції, законів, регламенту та здорового глузду, після десятків найважливіших голосувань без текстів під час голосування – і указів та законів – ви сьогодні пишете, що ой-ой-ой немає тексту закону від Зеленського за 2 години до засідання..? Як же так..?

Лицемірство – це ваше друге дихання.

Але не думайте, що ми всі разом забули останні 5 років. Ні, не забули.

А текст, без сумніву має бути.

І новий Президент та його команда має почати розуміти, що Порошенко програв вщент через його ліцемірство та витирання ніг об закон, і ще швидше помруть так само вони, якщо підуть його шляхом.

Навіть, якщо їм здається, що це лише 1 крок, а потім – все буде інакше.

Я без тексту не проголосую нічого, як і не голосувала законопроекти Порошенка. І без обговорення не проголосую.

А ви всі, хто 5 років робили навпаки, вихваляючи Порошенка – просто помовчіть. Дякую.

Альона Шкрум, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 22 травня 2019р.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова