Григорій Немиря: Винні мають понести політичну відповідальність за невиконання закону про прокуратуру

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря наголосив, що за невиконання закону про прокуратуру, через яке було знову відтерміновано його вступ в дію, має наступити політична відповідальність.

Відповідну заяву він зробив під час програми «Актуальна тема дня» на телеканалі «112».

«Це породжує безкарність. Можна ухвалити закон, як ми зробили півроку тому, а потім його не виконувати. За це винні мають понести політичну відповідальність», – сказав він.

За словами Григорія Немирі, реформа прокуратури є лише однією з важливих складових боротьби з корупцією, тому фракція «Батьківщина» наполягатиме на повторному голосуванні за законопроект щодо протидії корупції, яким пропонується запровадити в кримінальне процесуальне законодавство інститут громадського обвинувачення в сфері службових злочинів з ознаками корупційних діянь (№1165).

Крім того, голова комітету нагадав, що реформа системи прокуратури є однім з критеріїв, за яким Європейська Комісія оцінює успішність України у здійснені зобов’язань для отримання безвізового режиму з ЄС.

На думку заступника Голови партії «Батьківщина», навряд чи у травні наша держава отримає такий режим.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова