Вадим Івченко: Правоохоронні органи мають терміново втрутитись в конфлікт навколо компанії «Імперія-АГРО»

Народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко під час брифінгу у Верховній Раді звернувся до прем’єр-міністра, Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови Нацбанку із закликом негайно втрутитись в конфліктну ситуацію, яка склалась між АТ «Таскомбанк» та компанією «Імперія-АГРО».

«На сьогодні представники банку блокують склади компанії. Внаслідок цього заручниками ситуації стало понад 3 тисячі фермерів, оскільки вони вже заплатили цій компанії за засоби захисту рослин та добрива. Якщо найближчими днями конфлікт не буде вирішено, 3,7 мільйона гектарів землі не будуть засіяні. А це – майже 10% усіх посівних площ в Україні», – зазначив він.

Політик запропонував правоохоронним органам розібратись, за який товар заплатили фермери, і якщо цей товар є на складах, віддати його сільгосптоваровиробникам, щоб вони змогли розпочати посівну.

Вадим Івченко пояснив, що приводом до цієї конфліктної ситуації став кредит, який «Таскомбанк» надав компанії «Імперія-АГРО» на суму 300 мільйонів гривень. Заставою кредиту виступили товарні запаси цієї компанії, на складах якої знаходились проплачені фермерами товари.

«Минулої п’ятниці головний офіс компанії заблокували та зупинили всі товарні операції. Арешт накладено і на мінеральні добрива та засоби захисту, які сьогодні потрібні фермерам для посівної. В аграріїв є документи, які підтверджують, що вони здійснили проплату. Але товарні склади опломбовані і продукцію з них фермери не можуть забрати»,  – пояснив парламентар.

Вадим Івченко закликав керівництво країни, яке завжди має виступати на боці фермерства, терміново втрутитись в ситуацію.

«Інакше 3 тисячі фермерів понесуть величезні збитки», – наголосив він.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова