Юлія Тимошенко: Новий аграрний курс – це план дій, який зробить успішним агрокомплекс України

«Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко разом із ГО «Всеукраїнська аграрна рада» і громадською спілкою «Аграрний союз України» підписали Всеукраїнський меморандум «Новий аграрний курс України».

Підписання цього документу, як зауважила Юлія Тимошенко, відбувається у знаковий момент, коли аграрії по всій Україні повстали проти нестерпних умов праці напередодні весняно-польових робіт та на знак протесту перекривають автомобільні дороги.

«Сьогодні партія «Батьківщина», «Всеукраїнська аграрна рада», яка представляє понад 500 аграрних підприємств, та  «Аграрний союз України», який об‘єднує 2 852 аграрних підприємства по всій країні, зібралися разом, щоб зробити перший крок на шляху до Нового аграрного курсу України», – зазначила вона.

За словами лідера «Батьківщини», меморандум – це покроковий план дій, який може зробити успішним аграрний комплекс, а також може зробити сильною та процвітаючою нашу країну: «Нам треба об’єднатися навколо цього курсу, оскільки саме аграрії можуть дати економічну успішність».

Завдання нашої нації та народу – це побудова правильно організованої системи підтримки аграрного комплексу, зауважила вона.

«Новий аграрний курс України» включає в себе декілька напрямків, зокрема, передбачає наведення порядку із сільськогосподарською землею, повну інвентаризацію такої землі та припинення тіньового розбазарювання найціннішого ресурсу країни; наведення ладу з орендними відносинами та попередження будь-яких спроб рейдерства, повідомила Юлія Тимошенко.

«Нам потрібно докласти всіх зусиль, щоб якість нашої землі ні на йоту не знизилась. Ми повинні зберегти та примножити якість землі для нащадків», – наголосила вона.

Юлія Тимошенко також заявила про необхідність повної детінізації всіх процесів в аграрному комплексі, наведення порядку з системою оподаткування – повернення аграріям всіх податкових преференцій та введення єдиного аграрного податку.

«Сьогодні аграрний комплекс приносить Україні 18 млрд євро і це крихти. Стратегія України – припинити торгувати сировиною. І за прикладом Італії, продавати готовий продукт. Реалізація готової продукції сприятиме збільшенню доходів аграрного комплексу на зовнішніх ринках мінімум у 10 разів. Це щонайменше 180 млрд євро, які можуть стати фінансовим ресурсом, що дозволить Україні кредитувати Міжнародний валютний фонд, а не навпаки», – пояснила Голова партії.

Окрім того, Юлія Тимошенко заявила про необхідність докорінної зміни грошово-кредитної політики, спрямованої на підтримку та розвиток аграрного сектору – перехід на доступні довгострокові кредити до 5% річних. Серед пріоритетів курсу Тимошенко також назвала розвиток сімейного фермерства, створення нових робочих місць у аграрному секторі та демонополізація всіх підприємств, які працюють в агарному секторі.

«До того ж наше завдання – зберегти екологію. Поєднання ефективного аграрного виробництва з дотриманням всіх екологічних норм і стандартів – це лінія, якої необхідно дотримуватися», – зауважила лідер «Батьківщини».

За словами Тимошенко, говорити про новий аграрний курс неправильно без розвитку виробництва сільгоспмашинобудування та сільгоспобладнання для переробки сільгоспродукції: «Наше зобов’язання – розпочати цей індустріальний напрямок розвитку України».

«Меморандум, який ми сьогодні підписали, – це новий аграрний курс України. Це початок співпраці на об‘єднання всіх аграріїв навколо цього курсу», – заявила Юлія Тимошенко та додала, що при правильній політиці, стратегії, вірних кроках за декілька років можна підняти рівень нашого аграрного виробництва до впевнених європейських стандартів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова