Вадим Івченко: Мораторій на продаж землі має бути продовжено

Фракція «Батьківщина» представила в парламенті свій законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 5 років (№7350-3).

Зазначимо, що відповідним документом пропонується продовжити заборону купівлі-продажу та іншим способом відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення до 1 січня 2023 року та поширити зазначену заборону на земельні ділянки, які надані для ведення особистого селянського господарства.

«Сьогодні не стоїть питання, на скільки років нам продовжити мораторій. Сьогодні стоїть питання не втратити останнє – землю», – заявив, презентуючи з парламентської трибуни законопроект про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель, один з авторів документу Вадим Івченко.

За його словами, держава нічого не робить для людей, які живуть на селі і сьогодні треба говорити про зміну аграрної політики, щоб зрештою віддати землі в розпорядження територіальних громад і побороти рейдерство в аграрному секторі.

На переконання депутата від «Батьківщини», країну потрібно підготувати до питання продажу сільськогосподарстької землі: «Поки ми до цього не готові, тож мораторій має бути продовжено».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова