«Батьківщина» не голосувала за Держбюджет на 2018 рік у першому читанні

«Батьківщина» не голосувала за проект Державного бюджету на 2018 рік у першому читанні.

Як зазначив з трибуни Верховної Ради під час обговорення відповідного проекту закону народний депутат Вадим Івченко, запропонований проект не спонукає малий і середній бізнес до розвитку та виходу з тіні.

«Батьківщина» вже два роки подає законопроект, щоб залучити в організований ринок майже 200 тисяч селян, а це 1 мільйон людей. Дати їм податкові стимули та можливість легалізовано вийти в аграрний ринок – у бюджеті знову не знайшлось для цього грошей», – сказав політик.

Також народний депутат зауважив, що не потрібно з боку уряду декларувати децентралізацію, якщо в бюджеті не зазначені прямі бюджетні відносини, і якщо державні функції, як то виплати з житлово-комунальних послуг, пільг, різниці в тарифах, заборгованості за перевезення перекладаємо на місцеві бюджети.

«69 об’єднаних громад провели вибори, країна витратила на це кошти. А в бюджеті враховано лише 22. І це тільки ті, що обирались в квітні. 201 об’єднана громада, де нещодавно  проводились вибори, і найбільшу підтримку отримала партія «Батьківщина» не розуміють, чи зможуть вони розраховувати на прямі бюджетні відносини. Щодо громад, вибори в яких проводитимуться в грудні, питання навіть не порушується!» – наголосив Івченко.

Політик зазначив, що такі ж незрозумілі речі відбуваються і щодо медичної субвенції, підвищення заробітних плат освітянам.

«А щодо медичній субвенції? Мінус 4,5 млрд грн порівняно з минулим роком! Так, коаліція всюди говорить про підвищення заробітних плат. А це напряму показує, що буде відбуватись скорочення. Що ж до освітньої реформи? Колеги, ми з вами запровадили планку в 9600 грн. Де це прописано в бюджеті для освітян? Ми всі за це голосували. Давайте цей бюджет доопрацьовувати за рахунок пропозицій, які надала «Батьківщина» за всіма секторам економіки. І ми готові їх захищати. Тоді навіщо обман? Давайте працювати, а не робити вигляд, що приймаємо якісь зміни для країни і їй від цього становиться краще», – підсумував Вадим Івченко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова