Юлія Тимошенко зустрілася з представниками Міжнародної антикорупційної консультативної ради

У середу, 6 вересня, Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч з представниками Міжнародної антикорупційної консультативної ради.

Сторони обговорили ситуацію в Україні та питання, пов’язані з боротьбою з корупцією в нашій державі, зокрема розробку та запровадження антикорупційних реформ,  створення нових антикорупційних державних органів, підвищення спроможності ВРУ здійснювати стратегічний нагляд за впровадженням антикорупційних реформ, процес розслідування, судового переслідування та винесення вироків щодо випадків корупції у вищих ешелонах влади тощо.

_APX1707

«Ми дуже дякуємо вам за те, що взялися за цю дуже нелегку місію. За 26 років незалежності України сьогодні ми спостерігаємо найбільш інтелектуальну політичну корупцію на найвищому рівні: дуже прибуткові та вишукані схеми. Для системної боротьби з цією корупцією нам потрібні розслідування, які будуть проводитися абсолютно незалежними від президента та прем’єр-міністра органами. На жаль, в Україні не всі новостворені органи по боротьбі з корупцією є незалежними і, як наслідок, вони неефективні», – сказала Юлія Тимошенко.

_APX1791

За її словами, для подолання корупції в нашій державі потрібно реформувати судову систему та забезпечити незалежність і незаангажованість судів, створити незалежні органи з розслідування корупційних злочинів, забезпечити незалежність Рахункової палати України та ухвалити новий закон про тимчасові слідчі комісії ВРУ.

Окрім того, лідер «Батьківщини» поінформувала своїх співрозмовників про законодавчі ініціативи партії  щодо боротьби з корупцією._APX1726

Зі свого боку голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко наголосив під час зустрічі, що сьогодні влада України не має політичної волі для боротьби з корупцією, адже вона хоче бути частиною корупційних схем.

Водночас, за словами заступника Голови партії «Батьківщина», голови Комітету  з прав людини Григорія Немирі, інституційна роль парламенту у питаннях запобігання та протидії корупції має бути посилена на додачу до функцій, які відіграє громадянське суспільство у цій сфері.

_APX1855

«Зараз держава є не об’єктом корупції, а її джерелом», – сказав він.

Зі свого боку член Міжнародної антикорупційної консалтингової ради Янс Мадсен наголосив, що вони використовуватимуть весь свій досвід, всі свої знання, щоб допомогти Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції у боротьбі з корупцією.

_APX1720

У зустрічі також брали участь член  Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко та члени Міжнародної антикорупційної консалтингової ради Карлос Кастресана, Анка Юрма, Джовані Кеслер, Драго Кос, Мартін Кройтнер, та Данієль Телескаф.

Зазначимо, що Європейський Союз активно підтримує Україну у боротьбі з корупцією. Через програму «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» (EUACI), яка впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку (DANIDA), ЄС надає допомогу Україні у створенні нових антикорупційних державних органів, а також сприяння у підвищенні доброчесності та підзвітності місцевих органів влади.

_APX1683

Міжнародна антикорупційна консалтингова рада (IACAB), група видатних міжнародних експертів, яка допомагатиме Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції зміцнити парламентський нагляд за реалізацією реформи і розвиватиме його спроможність аналізувати та вдосконалювати стратегічну законодавчу базу. IACAB складається із семи міжнародних експертів, всесвітньовідомих фахівців у сфері запобігання і боротьби з корупцією.

 Фотогалерею можна переглянути за посиланням.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова