Вступ до НАТО потрібен, щоб вийти у війні з РФ переможцем, – Іван Крулько

Інтегруватись в НАТО Україні заважає не тільки російська агресія, але насамперед відсутність реальних реформ та шалений рівень корупції.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько, коментуючи ЗМІ виступ Генерального секретаря НАТО у Верховній Раді.

«Сьогодні у парламенті відбулась історична подія – вперше в історії Генсекретар Альянсу Єнс Столтенберг виступав із  трибуни, а в залі  сидів найвищий керівний орган НАТО – Атлантична рада. До того ж НАТО дало чіткі меседжі українській владі», – сказав він.

За його словами, Генсекретар вказав на те, що НАТО –  беззаперечний союзник і партнер  України у питанні протидії російській агресії та у відновленні державного суверенітету, зокрема на тимчасово окупованій території, включно із Кримом.

«Генеральний секретар НАТО чітко зазначив, що доки наша держава не відновить свою територіальну цілісність і державний суверенітет  у повному обсязі, доти має здійснюватися санкційний тиск на Росію.  Більше того, він дуже чітко закликав РФ забрати свої війська з Донбасу. А таким чином прямо визнав, що російські війська на Донбасі  є, незалежно від того, що говорить  Путін, керівництво РФ та деякі політики», – уточнив Іван Крулько.

На переконання народного депутата, питання інтеграції в НАТО на даному етапі є навіть пріоритетнішим за інтеграцію в Євросоюз, бо йдеться про колективну безпеку і переваги, які отримає Україна згідно до 5 статті Вашингтонського договору.

«Вступ до Альянсу – це те, що потрібно нашій країні, щоб не просто протидіяти російській агресії, а вийти у цій війні переможцем. Але з такою владою, як зараз, буде важко реалізувати реформи та подолати корупцію, які заважають вступу  до НАТО», – переконаний він.

На думку парламентаря, тільки прихід до влади людей, які готові будуть ставити інтереси своєї країни і закону вище власних інтересів, вище інтересів бізнесу, може привести до успіху у різних  напрямках, зокрема і вступу до НАТО.

Іван Крулько також уточнив, що для початку Україні треба приєднатись до Плану дій вищого членства,  що передбачає конкретний набір інструментів і реформ, які треба виконати до вступу.

«План дій –  ще не є членством, але це документ,  стратегія реформ і фіксація намірів, без якої членство не відбудеться. Без вступу України до НАТО захистити свою державність нам буде дуже складно», – резюмував він.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова