Олена Кондратюк: Проукраїнська позиція європейських парламентів така ж важлива, як і надання оборонного озброєння Україні

Провела робочу зустріч з головою Комітету Хорватського Сабору з питань хорватів за кордоном Здравкою Бушич, яка очолює парламентську групу дружби Хорватія – Україна та Послом Хорватії в Україні Аніцою Джамич.

Обговорили питання, які потребують спільної роботи для зміцнення міждержавних та міжпарламентських відносин. Зокрема, офіційне визнання Хорватським Сабором Голодомору 1932-33 років в Україні – геноцидом українського народу.

Це також створення «Кримської платформи» в Парламенті Хорватії. Для нас важливо, щоб питання деокупації Криму Росією – не знімалося з міжнародного порядку денного та піднімалося в парламентах усіх дружніх до України країн.

Від імені Верховної Ради звернулася до Здравки Бушич за сприянням в тому, щоб Парламент Хорватії прийняв окрему заяву на підтримку України у цей складний період, коли нам загрожує повномасштабне вторгнення РФ.

Кожна така заява і чітка проукраїнська позиція європейських парламентів сьогодні є такою ж важливою, як і надання оборонного озброєння нашій державі.

Отримала запевнення від Здравки Бушич, що Уряд і більшість в Парламенті Хорватії щиро підтримують Україну та солідарні з українським народом в ці важкі часи.

Олена Кондратюк, віцеспікерка Верховної Ради, народна депутатка від «Батьківщини», Facebook, 25 січня 2022 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова