Григорій Немиря вітає перемогу Санду на президентських виборах у Молдові

Заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник Голови Комітету ВРУ у закордонних справах вітає перемогу Майї Санду на президентських виборах у Молдові як таку, що підтвердила європейський вибір громадян цієї країни.

Про це політик заявив в інтерв‘ю інформагенції «Інтерфакс-Україна».

«Відносна більшість громадян Молдови підтримують те, що підтримує абсолютна більшість громадян України – європейський цивілізаційний вибір. В цьому сенсі суспільні настрої в Україні та Молдові збігаються. Я вважаю, що ця перемога є доброю новиною», – наголосив він.

Але, за його словами, цю перемогу не слід переоцінювати, оскільки політичний устрій Молдови передбачає обмежені функції президента країни. Окрім того, партія Санду не має більшості у парламенті Молдови.

«Тому я був би обережним з точки зору надмірних очікувань», – зауважив Григорій Немиря.

Також політик нагадав, що партія Санду та «Батьківщина» належать до родини Європейської народної партії, і лідери партій – Юлія Тимошенко та Майя Санду особисто знайомі.

«Я добре знаю команду Санду та бажаю їм успіху. Новобрана президент практично матиме справу з аналогічними проблемами, які існують в Україні – корупція та конфлікт у Придністров‘ї. У нас це окупація Росією частини Донбасу та анексія Криму», – зазначив Григорій Немиря.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова