Юлія Тимошенко: Ми не відступимо – якщо президент не заветує закон про розпродаж землі, він відповідатиме за Кримінальним кодексом

Якщо президент Володимир Зеленський підпише закон про розпродаж землі – він вчинить злочин і неодмінно відповість за це.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу біля Офісу Президента.

Лідер партії подала лист-звернення до Володимира Зеленського із закликом накласти вето на закон, ухвалений з порушенням Конституції та всупереч волі людей.

appeal_president

 

«Президент забрав сільськогосподарську землю в людей проти їхньої волі. Президент знав, що 73% країни проти, знав, що аграрії всієї країни проти, знав що практично всі громади України проти. Але він все одно примусив парламент дати дозвіл на розпродаж землі. Зараз залишається єдиний шанс, і про це я прийшла сказати президенту. Вихід один – накласти вето», – зауважила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» зазначила, що рішення розпродати українську сільськогосподарську землю ухвалювалося під тиском президента, аби догодити зовнішньому управлінню, глобальним фінансовим спекулянтам і місцевим кланам. Але відповідати за це президент буде особисто – згідно з Кримінальним кодексом.

«У президента немає права на помилку. Якщо Ви зараз підпишете закон про розпродаж землі й не накладете вето, – ви скоїте злочин, у якого не буде терміну давнини. Бо всі розуміють, що Ви зараз позбавляєте землі майбутні покоління українців й рано чи пізно Ви будете відповідати за це згідно з Кримінальним Кодексом. Попереджаю – ми не відступимо. І країна не пробачить!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова