Сергій Тарута: «Батьківщина» підтримала додаткові соціально-економічні гарантії для підприємців та працівників

Фракція «Батьківщина» підтримала зміни до законодавства, напрацьовані у законопроєкті №3275 та спрямовані на швидке надання додаткових шансів для ведення підприємництва, збереження робочих місць, полегшення умов виробництва, реалізації та оподаткування продукції, необхідної для боротьби з епідемією.

Про це заявив народний депутат України від «Батьківщини», перший заступний голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Сергій Тарута у дописі на своїй Facebook-сторінці.

«Наш комітет з питань економічного розвитку був головним з підготовки цього документа, і я хочу подякувати всім фракціям Верховної Ради, які в надстислий термін напрацювали свої конструктивні пропозиції до цього масштабного проєкту. Злагоджена робота законодавців у питанні забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій працівникам і підприємствам є актуальною та надважливою», – наголосив Сергій Тарута.

Як зауважив депутат, цим законом вносяться зміни до Податкового, Господарського, Цивільного кодексів, до Кодексу законів про працю, Кодексу адміністративного судочинства, до Кримінального процесуального кодексу, до Господарського процесуального кодексу, до Цивільного процесуального кодексу України. Крім того, вносяться зміни до близько 30 законів, що регулюють майже всі сфери підприємництва та життя суспільства.

Зокрема, для бізнесу та працівників пропонується:
– збільшення лімітів доходів для ФОПів: 1 група – до 1 млн грн; 2 група – 5 млн грн; 3 група – 7 млн грн.
– вдосконалення й осучаснення трудового законодавства, що гарантуватиме оплату праці на період оголошення карантину;
– тимчасове спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу COVID-19;
– відтермінування подання звітів, статистичної інформації до контролюючих органів;
– звільнення від відповідальності за несвоєчасне подання звітності та статистичної інформації;
– заборона підвищення процентної ставки за кредитним договором.

Також документ передбачає низку інших змін, що спрямовані на полегшення життя громадян та функціонування інститутів держави.

За підсумками голосування, проєкт №3275 був прийнятий в цілому конституційною більшістю з 312 народних депутатів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова