Юлія Тимошенко: Сьогодні треба підтримувати селянина, а не розпродавати землю

Під час наступних зустрічей з Володимиром Зеленським Юлія Тимошенко планує пояснити президенту, які небезпеки несе поспішне відкриття ринку землі.

Про це лідер «Батьківщини» заявила в ефірі каналу NewsОne, коментуючи заяви лідера президентської партії щодо наміру зняти мораторій на продаж землі.

«Величезні монополії в руках одного клану і при відкритті ринку землі вони просто привласнять її. Якщо зараз розпродати землю, ми залишимось без рушійних складових економіки», – сказала вона.

Юлія Тимошенко висловила сподівання, що президент розбереться в ситуації і не допустить продажу сільськогосподарської землі, допоки в Україні не зміцниться дрібне та середнє фермерство.

«Нам потрібно повністю змінити політику в агрокомплексі. Демонополізувати великі пласти землі, які привласнили декілька родин. Нам потрібно відкрити нормальне кредитування для наших аграріїв і не під заставу землі. Нам потрібно фермерам віддати землю, кредитувати за відсотками, як у світі, 2-3% річних, а не 20%. Також треба запустити переробку агропродукції, що принесе сотні мільярдів євро від експорту готової продукції, а не сировини. Треба зробити все, щоб українська земля приносила прибуток і екологічні продукти», – зазначила лідер «Батьківщини».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова